Voedingspraktijk Zeist

Met natuurvoeding proberen wij samen met u het missende puzzelstukje in de darmbalans te vinden

Over Nicoline

 

Mijn naam is Nicoline (1973), getrouwd, moeder van 2 kinderen, houd van de zon, koken en de kleur groen. Groen is de kleur van gezondheid, balans, verse producten, voorjaar en veiligheid.

Al mijn hele leven heb ik een haat-liefde verhouding met mijn darmen. Op mijn 25e kreeg ik de diagnose Colitis Ulcerosa (een auto-immuunziekte in de vorm van een chronische ontsteking in de dikke darm). Na vele omwegen, kwam daar op mijn 41e lactose-intolerantie en op mijn 42e de diagnose Coeliakie (auto-immuunziekte in de dunne darm) bij. Mijn sociale leven ging op de schop, boodschappen doen duurde ineens 2x zo lang en ik durfde nauwelijks meer uit eten te gaan, dit door het verplichte niet-sociale glutenvrije en lactosevrije dieet wat er bij Coeliakie en lactose-intolerantie komt kijken. Best een heftig proces voor een kook- en eetfanaat als ik.

Na een jarenlange zoektocht naar een gezonde darmbalans en het onder controle krijgen van mijn gewicht, ben ik op de orthomoleculaire voeding oftewel de natuurvoeding uitgekomen. Het is geen dieet, maar een gezonde manier van leven. Terug naar de basis. Je lichaam voeden in plaats van vullen.

Op deze manier heb ik mijn Colitis Ulcerosa onder controle gekregen, gebruik ik geen medicijnen meer, ben ik 15 kg afgevallen en heb ik meer energie gekregen. Kortom ik voel mij fitter dan ooit. Dit gun ik jou ook!

Om mijn kennis nog meer te verdiepen ben ik gestart met de opleiding Orthomoleculair voedingsadviseur (SOHF), zodat ik mensen gerichter kan helpen met leefstijl, voedings- en dieet-problematiek, die o.a. juist bij auto-immuunziekten komt kijken. Maar ook als je begeleiding wilt naar een gezond gewicht, begeleiding bij PDS of andere gezondheidsproblemen kun je bij mij terecht. Daar waar nodig ondersteun ik mijn therapie met orthomoleculaire supplementen.

Na de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur heb ik meerdere opleidingen gevolgd, o.a. Medische Basiskennis, Darmtherapeut, EMB-therapeut, Orthomoleculair Suppletie-adviseur, Orthomoleculaire ondersteuning bij auto-immuunziekten, de schildklier orthomoleculair bekeken, enz. Daarnaast ben ik voor de beroepsvereniging verplicht om 100 uur bijscholing per jaar te volgen, dus ik raak nooit uitgeleerd.


Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Dan moet ik je eerst vertellen wat orthomoleculair betekent. Ortho is Grieks voor goed. Moleculair wil zeggen, op basis van de moleculen. En laat ons lichaam nu bestaan uit miljarden moleculen. Simpel gezegd, betekent orthomoleculair de moleculen op een goede manier behandelen.

Een orthomoleculair therapeut kijkt naar je hele lichaam. Niet naar die ene klacht, naar dat ene orgaan. Heb je bijvoorbeeld maagklachten, dan vraag ik ook naar je spijsvertering, je ontlasting, je hormoonhuishouding en of je nog andere klachten hebt. Zo kan ik een goed beeld krijgen van je lichaam en je op een goede manier behandelen.

We bespreken je voedingspatroon om te kijken of hier iets in kan worden aangepast. Om te voorkomen dat je mijn praktijk uit rent, kijk ik altijd naar iets wat bij je past. Daarnaast kunnen tekorten in vitaminen en mineralen door middel van supplementen worden aangevuld. Een mooie manier om te kijken op welk niveau er tekorten zijn, kan ik gebruik maken van de Energetisch Morfologische bloedtest.

 

 

Voor verder aanvullend onderzoek maak ik ook gebruik van ontlastingsonderzoeken en andere aanvullende bloedonderzoeken. Uit de ontlasting kunnen we veel opmaken. Hoe is het met de samenstelling van de verschillende darmbacteriën? Is er een overgroei van schimmels, verkeerde bacteriën en/of parasieten? Maar ook is er sprake van (voedsel)allergieën of -intoleranties?

Samengevat: ik help en begeleid mensen door middel van gezonde voeding naar een gezond lichaam, zodat ze weer vrolijk, energiek en klachtenvrij zijn. Simpel toch?

Dus heb je last van chronische ziekten of ongemakken waar je maar niet vanaf kunt komen, klachten waarvoor je bij de reguliere arts niet veel gehoor of hulp bij krijgt, neem dan nu contact op zodat wij samen kunnen gaan kijken wat voeding hierin voor jou kan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan migraine, chronische maag- en darmproblemen, acné, artrose, stress, burn-out, overgang, PMS of menstruatieklachten. Door middel van voeding is hier heel veel aan te doen. Zonder medicatie. Is dat niet fantastisch?

Ook begeleid ik mensen die nog maar kort de diagnose Coeliakie of Lactose-intolerantie hebben en door de bomen het bos niet meer zien in hun zoektocht naar geschikte voeding en hoe in het dagelijks leven hiermee om te gaan.

Daarnaast wil ik jou en anderen via Facebook en Instagram inspireren om gezonder te gaan leven.


27
27
04
04
06
06
14
14
31
31
28
28